Aktuality

Kalendář

Pohotovost

Pouze víkendy a svátky:
Pro dospělé: 8.00-16.00 h
Pro děti: 8.00-14.00 h
Tel.: +420 384 358 276
Zdravotnická záchr. služba: 155

Domů 9 Aktuality 9 Nemocnice Dačice, a.s. se postupně vrací k běžnému provozu před pandemií..

Nemocnice Dačice, a.s. se postupně vrací k běžnému provozu před pandemií..

Informace z Nemocnice Dačice, a.s. k 6.5.2020 – článek pro Dačický zpravodaj 5/2020

Nemocnice Dačice, a.s. se postupně  vrací k běžnému provozu před pandemií..

Na lůžkovém oddělení LDN Nemocnice Dačice, a.s. funguje provoz na 30 lůžkách pro pacienty v 1. patře hlavní budovy na rekonstruovaném oddělení nemocnice. Pokoje mají své sociální zázemí a jsou  zde instalovány nové elektricky polohovatelné postele a nové noční stolky. Na pokojích a ve všech prostorách oddělení je nové úsporné osvětlení a sestry a lékaři mají nově zrekonstruovanou sesternu a vyšetřovnu.  Na oddělení je také veliká rehabilitační místnost s potřebným vybavením ke cvičení fyzioterapeutů s pacienty. V současnosti vzhledem k pandemii máme ještě zakázány návštěvy na oddělení, ale funguje zde připojení na internet a pacienti tak mohou být alespoň ve spojení se svými rodinami a přáteli. Zatím na oddělení platí přísná pravidla ochrany pacientů před Covidem-19, zaměstnanci pracují v ochranných osobních pracovních prostředcích. Jsou přijímáni pacienti z jiných nemocnic s negativními testy na Covid-19 a po projití triaží v našem zařízení. Po dobu hospitalizace je pacientům 3x denně měřena teplota a sledován jejich zdravotní stav. Většina pacientů jsou po ortopedických operacích přijatí k rehabilitaci, která probíhá bez omezení. Prostory ve 2.patře hlavní budovy jsou připraveny jako záloha pro klienty Domovů seniorů v karanténě dle dohody s Krizovým štábem Jihočeského kraje.

Na našich ambulancích se také vracíme k provozu před Covidem, samozřejmě za stanovených podmínek ochrany našich zaměstnanců. Žádáme pacienty o předběžné objednávání telefonicky na jednotlivé ambulance a následné dodržení nošení ochranných roušek – ústenek. Na jednotlivých pracovištích jsou k dispozici dezinfekční prostředky pro pacienty a zaměstnance a je třeba v čekárnách a společných provozech dodržovat odstupy od dalších osob na 2 metry. Na každém pracovišti je zaměstnanci prováděna tzv. triáž- formou dotazování na zdravotní stav pacienta, jeho kontakty a případné karantény. Prosíme všechny pacienty o sdělování pravdivých údajů  a součinnost s dotazujícím se zaměstnancem. Je to důležité pro ochranu všech. Kontakty s osobami Covid pozitivními  nebo osobami v karanténě hlaste předem zdravotníkům, umožníte tak jejich ochranu a Vaše ošetření bez dalšího šíření infekčního onemocnění. Stejně funguje i Lékařská pohotovostní služba, na dveřích čekárny jsou informační letáky a pacienti jsou personálem po triáži vpouštěni jednotlivě.

Chtěli bychom touto cestou poděkovat pracovníkům Mateřské školy v Dačicích a Městskému úřadu Dačice za průběžné bezplatné dodávání ušitých látkových roušek pro naše pacienty a jejich rodinné příslušníky. Některé z nás našily roušky pro své spolupracovníky a jejich rodiny, ale pomoc od obou jmenovaných institucí byla veliká a stále zásoby využíváme. Roušky poskytujeme pacientům, které propouštíme domů, přijdou na vyšetření a roušku nemají nebo sdělí, že by roušku potřebovali. Děkujeme mnohokrát za krásný projev solidarity a schopnosti rychle reagovat na potřeby ostatních. Víme, že ještě není vyhráno, ale roušky nepřijdou na zmar a všechny využijeme.

MUDr. Miroslava Člupková, MBA, LL.M. – předsedkyně představenstva

Vzorek našitých roušek – dar

Lůžka na rehabilitačním oddělení